هوش مالی یا هوش اقتصادی چیست؟ (از نگاه رابرت کیوساکی)

ساخت وبلاگ

 

یکی از انوع هوش ها، هوش مالی نام دارد که مربوط به مسائل مالی می شود، در واقع برای تشخیص و ارائه راه حل در جهت بهبود مشکلات اقتصادی و مالی از این نوع هوش استفاده می‌شود.

هوش ‌مالی بالا یا عالی یعنی اینکه تصمیمات مالی شما هوشمندانه‌تر بوده و اقدامات صحیح تری جهت بهبود شرایط مالی‌ خود انجام می‌ دهید و هوش مالی پایین یا ضعیف یعنی اینکه شما در برابر مسائل مالیتان اقدامات غیرمسئولانه ای اتخاذ می‌کنید.

 این مقاله در بردارنده روش ها و توصیه های رابرت کیوساکی، سرمایه گذار بزرگ، میلیاردر خودساخته و نویسنده کتاب ماندگار «پدر پولدار، پدر بی پول» است. اندیشه او درباره مفهوم هوش مالی به بسیاری از افراد در سرتاسر دنیا کمک کرده تا با استفاده از ایده های خلاقانه خود ثروت خلق کرده و پولدار شدن را در زندگی تجربه کنند. 

 به طور مثال: وقتی راهی برای افزایش درآمد ندارید و یا برعکس وقتی پول و سرمایه لازم و کافی دارید، اما اطلاع کافی برای بهره برداری از آن را ندارید، با استفاده صحیح از “هوش مالی” می توانید این مشکلات را مرتفع کرده و به راه حل مناسبی در جهت درآمدزایی برسید.

 این یک واقعیت است که پول و سرمایه از نیازهای هر فرد برای داشتن یک زندگی آرام می باشد، به همین علت یکی از مسائل مهم در زندگی که باید به آن توجه شود، هوش مالی است. بنابراین، باید سعی شود هوش مالی را که درون هر کسی وجود دارد تقویت کرد تا قادر به درآمد زایی بیشتر و بهتر باشید.

 به طور مثال: یکی از کار هایی که افراد دارای هوش مالی بالا انجام می دهند را بیان می کنم: فرض کنید که شما در حال خرید و فروش کالای خاصی هستید، در این صورت تاجر نامیده خواهید شد.

تجار کمیسیون بیشتری  به دلالان می پردازند، در این بین دلالان و اداره دارائی قسمتی از سود معامله را طبق قانون به خود اختصاص می‌دهند و اگر شما هوش مالیاتی خوبی داشته باشید می توانید از این هزینه ها درصد قابل توجهی کم کنید .

 اگر در یک جریان مالی، مفهوم سرمایه، بدهی، درآمد و هزینه را به درستی درک کنید، شانس شما برای ثروتمند شدن به شدت افزایش می یابد. “رابرت کیوساکی”

در روانشناسی نوین، هوش انسان را به چند بخش تقسیم کردند. یکی از هوش های انسان که اخیرا هم اساتید زیادی در سرتاسر جهان اهمیت و کاربری آن را بسیار پر رنگ کرده اند، هوش مالی است.

بهترین تعریف هوش مالی را آقای رابرت کیوساکی، ارایه کرده اند.

 ایشان می گویند: هوش مالی ( هوش مالی به انگلیسی : Financial-Intelligence ) یا هوش اقتصادی یا به زبان خودمان شم اقتصادی، عبارت است از مجموعه تشخیص، تصمیم و اقداماتی که یک فرد در جهت مدیریت مالی زندگی خود و کسب و کارش بکار می گیرد. کیفیت شرایط مالی امروز شما بستگی مستقیم به کیفیت رشد و پرورش هوش مالی شما از کودکی تا کنون دارد. جالب است بدانید هوش مالی کودک، کپی هوش مالی والدین و نزدیکان است. بعد ها هوش مالی و سرمایه گذاری فرد در واکنش به تجربیات پیش رو دست خوش تغییر و تحول مثبت و یا منفی میشود که نهایتا در بزرگسالی شکل و فرم شخصی و خاصی به خود می گیرد. یعنی هرکدام از ما در هر سنی شخصیت مشخص مالی در خود داریم و بر اساس نظام باورهای مالی خود عمل می کنیم.

هوش مالی

 تعریف هوش مالی:

رابرت کیوساکی در کتاب «هوش مالی خود را افزایش  دهید» می نویسد: ” املاک و مستغلات، سهام، صندوق های پس انداز، کسب و کار یا پول، افراد را ثروتمند نمی کنند، بلکه این اطلاعات، دانش، عقل و فکر یا به عبارتی دیگر این هوش مالی است که افراد را ثروتمند می کند.” 

 او یادآور می شود که برای مثال اگر بخواهید در انجام فعالیت ورزشی خاصی مهارت کافی کسب کنید، خرید تجهیزات آن کمکی به شما نمی کند بلکه شما باید برای موفقیت آموزش دیده باشید. آموزش نقش بسیار مهمی را در این روند ایفا می کند.

 تقسیم بندی هوش مالی:

رابرت کیوساکی هوش مالی را به ۵ مورد تقسیم می کند که از شما می خواهیم تا به این موارد توجه فرمایید:

کسب درآمد بیشتر : این مورد با توجه به مقدار پولی که بدست می آورید سنجیده می شود. اگر در آمد سالانه شما ۳۰ میلیون تومان باشد، هوش مالی شما نسبت به فردی که در سال ۱۰ میلیون تومن درآمد دارد، بالاتر است.

حفظ پول : زمانی که درآمدی را کسب کردید، باید آن را حفظ کنید. حفاظت پول مخصوصاً در مقابل مالیات دومین جنبه هوش مالی می باشد.

بودجه بندی پول : کیوساکی می نویسد: “توانایی داشتن زندگی خوب و در عین حال سرمایه گذاری بدون توجه به اینکه چقدر درآمد کسب می کنید، نیاز به سطح بالایی از هوش مالی دارد.” این حوزه از هوش مالی براساس مقدار پولی که پس از پرداخت هزینه ها برای شما باقی می ماند، اندازه گیری می شود.

اهرم سازی برای پول : این حوزه از هوش مالی براساس بازده سرمایه گذاری اندازه گیری می شود. ” چگونه مازاد پول خود را به کسب ثروت بیشتر اختصاص داده اید؟ ” 

بهبود اطلاعات مالی : اطلاعات مالی تنها به معنای دانش مفاهیم مالی نیست – بلکه شامل اطلاعات دقیق و جزئی از سرمایه گذاری های شما نیز می شود.

هوش مالی پلی به سوی ثروتمند شدن

آیا شما هوش مالی دارین؟ آیا پول شما را ثروتمند می کند؟ همه‌ی ما می‌دانیم افرادی که هر روز خیلی سخت کار می‌کنن پول بیشتری در می‌آورند، اما هرگز ثروتمند نمی‌شوند.

حتی بسیاری از آنها بیشتر از قبل بدهکار می‌شوند و مشکلات مالی بیشتری پیدا می‌کنند. همه‌ی ما داستان‌هایی برای برنده شدن در مسابقات قرعه کشی را شنیده ایم که افراد کاملا تصادفی ثروتمند می‌شوند. برخی دیگر هم با خریدن خانه یا خریداری اماکن گوناگون در مدت زمان کوتاهی سود می‌کنند و ثروتمند می‌شوند.

در مقابل نیز می‌شنویم که افراد زیادی با خرید اوراق بهادار یا سکه های طلا ضرر می‌کنند و همه سود و سرمایه‌ی خود را به یک باره از دست می‌دهند.

اما بسیاری دیگری از افراد هستند که هر روز که می‌گذرد بر دارایی آن‌ها افزوده می‌شود با آنکه شاید حتی زمان کمتری هم نیز صرف کار خود کنند اما ثروت آن‌ها هر روز بیشتر شده و زندگی‌هایشان رو به رونق و تجمل بیشتر سوق پیدا می‌کند.

اینکه چه عواملی باعث می‌شود که بعضی افراد اینگونه و با شتاب خیلی بیشتری نسبت به بقیه افراد پیشرفت کنند چیست؟

هوش مالی جواب تمام این پدیده‌ها و این پیشرفت هاست کسانی که به یک باره زندگیشان عوض می‌شود جادو یا سحری نکردند آن‌ها فقط خود را کشف کرده‌اند و شروع به تقویت و گسترش هوش خود کرده‌اند در این مقاله می‌خواهیم شما را با هوش مالی خود بیشتر آشنا کنیم تا بتوانید کارهای بزرگی انجام دهید و به جامعه‌ی ثروتمندان خوش آمد بگید.

 

بسیاری از افرادی که دنبال پول و ثروت هستند فکر می‌کنند که پولدار شدن یک جادو است یا روش‌ها و فرمول‌های جادویی دارد اما من به شما می‌گویم اصلا اینجوری نیست. تنها چیزی که باعث می‌شود شما ثروتمند شوید هوش مالی شماست که چقدر و چه میزان آن را شناخته‌اید و توانسته‌اید آن را تقویت کنید، تقویت هوش مالی راه‌های مختلفی دارد که در هر فرد بسته به نوع شرایط زندگی و مهارت‌های شخصی آن فرد متفاوت می‌باشد.

اما این راه‌های تقویت کردن هوش مالی چیست واقعا ؟

آیا می‌توان به آن اعتماد کرد ؟

آیا هوش مالی کافی است برای ثروتمند شدن ؟

 

حوزه اول هوش مالی: کسب درآمد بیشتر 

 رابرت کیوساکی می گوید :  “بسیاری از مردم نتوانستند ثروتی برای خود بسازند و درآمد بیشتری را کسب کنند، زیرا آن‌ها پول را بدون کار می خواهند. آنچه که بسیاری از مردم نمی فهمند، این است که این فرآیند آن‌ها را به ثروت می رساند، نه پول “. تنها با یادگیری روش های کسب درآمد می توانید پول خود را افزایش دهید.

 

برای هر فرد، این روند متفاوت خواهد بود. هر کدام از ما هدف ، رؤیا و جاه طلبی های متفاوت داریم. مهم این است که بهترین راه برای کسب درآمد بیشتر را پیدا کنید و هدف گذاری های خود را بر آن اساس انجام دهید. 

 برای کسب درآمد بیشتر، شما همچنین باید احساسات خود را کنترل کنید. شما باید بیاموزید که رضایت خاطر را به خود تحمیل کنید. آینده مالی خود را برای چند تومان پول تباه نکنید. هرگز تسلیم نشوید.

پیشروی شاید بعضی اوقات بسیار سخت بنظر برسد، اما اگر در مسیر اعتماد به نفس داشته باشید،  مشکلات خود را نیز می توانید حل کنید. ذهن خود را بر روی هدف خود متمرکز کنید و راهی برای رسیدن به آن پیدا کنید.

 حوزه دوم هوش مالی: حفظ پول

  هنگامی که شروع به کسب درآمد کرده اید، باید آن را از “شکارچیان مالی” محافظت کنید. کیوساکی می گوید که شما باید در مقابل این۶ مورد از پول خود محافظت کنید:

مأموران دولتی – رابرت کیوساکی به ضرورت پرداخت مالیات (به صورت قانونی) با مأموران دولتی اذعان دارد. تأکید او تنها بر این است که تا حد ممکن مالیات کمتری را بپردازیم. 

بانکداران – بانک ها به طور مداوم سعی می کنند ذره ذره پول شما را به عنوان سپرده از چنگ شما در بیاورند. مراقب این دسته از افراد باشید و از پول خود در برابر آنها محافظت  کنید.

کارگزاران بورس – به طور مشابه، پرداختی های کارگزاران بورس می تواند به ثروت شما ختم شود. اغلب  هدف از خرید و فروش سهام برای کارگزاران کسب کمیسیون بیشتر می باشد.

کسب و کارها – کیوساکی می گوید “همه کسب و کارها همیشه چیزی برای فروش به شما دارند”. وظیفه آن‌ها این است که شما را از پولتان دور کنند و وظیفه شما این است که پول خود را حفظ کنید. رابرت کیوساکی به شما توصیه می کند که زمان خرید یک وسیله از خودتان بپرسید ” آیا داشتن آن شما را فقیرتر می کند یا ثروتمندتر؟! ” 

روابط – پول نقش کلیدی را  در هر رابطه ای ایفا می کند. شما باید به طرف مقابل خود اعتماد کنید و به درک متقابلی از امور مالی دست یابید. 

وکلا –  در نهایت، مهم است که پول خود را از مشکلات قانونی دور نگه دارید.

 چند روش تضمینی برای تقویت هوش مالی

 بیشتر افراد تا در زندگی به بن‌بست نخورند، شروع به تلاش نمی‌کنند.

مثل همان عبارت معروف که می‌گوید: «تا چیزی را از دست ندهی قدر آن را نمی‌دانی.»

من هم یکی از این افراد هستم.

معمولاً تا مشکلی به وجود نیاید به فکر آن نخواهم بود.

به یاد دارم در زمان تحصیل تا شب امتحان درس نمی‌خواندم.

شب امتحان برایم کابوس بود، باید تا نیمه‌شب بیدار می‌ماندم و درس می‌خواندم.

سال دوم دبیرستان، وقتی کارنامه تحصیلی را دریافت کردم، در چندین درس مردود شده بودم.

یادم هست در تابستان همان سال حسابی درس خواندم تا توانستم نمرات خوبی را کسب کنم.

پدرم بعد از دیدن نتایج رو به من کرد و گفت: تو که می‌توانستی چنین نمراتی بگیری، چرا همان خردادماه این نتایج را نگرفتی؟

حق با پدرم بود، من دوراندیش نبودم.

حوزه سوم هوش مالی: بودجه بندی پول 

 برای حل بحران بودجه بندی دو راه وجود دارد: شما باید مخارج خود را کاهش یا درآمد خود را افزایش دهید. هر دو روش کسری بودجه را برطرف می کنند. اما مانند خیلی از افراد اعتقاد رابرت کیوساکی بر این است که در بلند مدت، افزایش درآمد راه حل بهتری است.

 رابرت توضیح می دهد که اختصاص مبلغی از بودجه به هزینه ثابت از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر تصمیم بگیرید 10٪ از درآمد خود را پس انداز کنید، سپس این 10 درصد را مبلغی ثابت در بودجه بندی خود قرار دهید.

ابتدا مبلغی را به خودتان اختصاص دهید. کیوساکی می نویسد: “شما می توانید با نگاه کردن به میزان وقت و پولی که افراد صرف می کنند، آینده ی آنها را حدس بزنید”. او در ادامه می گوید : “زمان و پول دارایی های بسیار مهم شما هستند. آنها را عاقلانه  مصرف کنید”.

 کیوساکی یادآور می شود که وقتی اوضاع به وفق مراد افراد پیش نمی رود، آنها به جای هزینه کردن، تصمیم می گیرند که پول خرج نکنند. اما اگر برای خرج کردن پول اولویت بندی درستی داشته باشند، می توانند وضعیت را بهبود ببخشند.

 خرج تنقلات و هزینه های اضافی خورد و خوراک خود را کم کنید و به جای آن به هزینه های آموزش و  ارتقاء دانسته های خود بیافزایید. 

 حوزه چهارم هوش مالی: اهرم سازی برای پول

 در کتاب افزایش هوش مالی رابرت کیوساکی این فصل طولانی ترین و حساس ترین بخش در کل کتاب است. این بخش نشان دهنده اصلی ترین بخش فلسفه مالی او را تشکیل داده است. 

 اهرم سازی – قرض گرفتن پول برای افزایش قدرت نقدینگی خود، در صورت داشتن قدرت کنترل سرمایه گذاری به گفته رابرت کیوساکی کار بسیار خوبی است اما اگر در کنترل سرمایه گذاری ضعیف عمل کنید، اهرم سازی بسیار خطرناک خواهد شد.

او می نویسد: “بسیاری از افرادی که با سقوط املاک و مستغلات، با شکست رو به رو می‌شوند، افرادی بودند که بر روی افزایش ارزش ملک های خود از طریق بازار املاک حساب کرده بودند”. 

 آنها در برابر ارزش بالای خانه خود پول قرض گرفتند اما هیچ کنترلی بر روی بالا و پایین رفتن بازار مسکن ندارند. این موضوع نشان دهنده هوش مالی ضعیف است. در عوض، او استدلال می کند که باید از اهرم سازی برای سرمایه گذاری کم خطر 

برای کسب ثروت و داشتن یک شغل...
ما را در سایت برای کسب ثروت و داشتن یک شغل دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : cbahrampishgir9 بازدید : 186 تاريخ : سه شنبه 16 مهر 1398 ساعت: 20:02